Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


hírlevél
Hírleveleink marketing tartalmúak. Akcióinkról, legújabb termékekről, legfrissebb híreinkről küldünk értesítést!
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »
2019-01-17Kokas Edit 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó! Lányom rövidlátó, kontaktlencsét is hord.Egy friss szemvizsgálatnál- nem a megszokott optikában, hanem egy újnál - megállapították, hogy cilinderes a szeme, úgyhogy új szemüveget kellett csináltatni. Elkérte a szemüveg és a kontaktlencse adatait, hogy tudjon csináltatni ha szükség van rá máshol is ne csak ebben az optikában, mivel egyetemista és ritkán van itthon. Szeretne k.lencsét rendelni, de nem tudjuk milyen adatokat kell megadni. ( a régi k.lencsét mindig az üzletben vásárolta, mert mindig volt raktáron.) Leírnám, hogy milyen adatokat kapott:
J.-3.25 sph:-1,0 cyl: 170
B--3,00 sph: -0.5 cyl: 15

Ezek a k.lencse adatai:
BC:8.7 /-3.00= -0.75 180°
BC:8,6 / -3.0
Biofinity toric
Biofinity

Felhívtam az optikát de azt mondták nem adnak felvilágosítást, mert nem szeretik ha rendelnek az ügyfelek a netről. Annyit kérdeztem tőlük, hogy akkor most milyen dioptriás
a lányom szeme, de azt mondták, hogy cilindernél nincs ilyen hogy dioptria, hanem az egész egyben. Kicsit berágtam, mive egy vagyont hagytunk ott a szemüvegért, de most kellene a k. lencse, és sokkal olcsóbb így neten megrendelve. Nagyon köszönöm ha segítenek! Üdvözlettel, Kokas Edit
Válasz:

Kedves Edit!

 

Ezeket a k.lencse adatokat az optika adta meg?

"Ezek a k.lencse adatai:
BC:8.7 /-3.00= -0.75 180°
BC:8,6 / -3.0
Biofinity toric

Biofinity"

 

Mert ezek elvileg jók lehetnek. Azért elvileg, mert nem ártana próbalencsével ellenőrizni az új dioptria felírást.


2019-01-15Urbán Andrea 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!multifokalis kontaktlencsém van.Távolra látáshoz -1.00,olvasáshoz viszont semmi nem kell.Rendelésnél milyen adatokat kell megadnom,hogy valóban ilyen lencsét kapjak?Amit kaptam az optikában azon PWR -1.00LO(MAX ADD +1.00) van irva,ez távolra jó is,de olvasni abszolut nem tudok vele.Tudna ebben segíteni?Hiába mentem vissza,hogy ezzel nem látok olvasni,másodszorra is ugyanezekkel az értékekkel kaptam ugyanolyan lencsét.A doktornő annyit mondott,h távolra -1.00 kell,olvasáshoz nullás.Megköszönném,ha válaszolna.Andrea
Válasz:

Kedves Andrea!

 

A +1,0 addiciójú kontaktlencse jó lenne, csak az a baj, ez nem teljesen úgy működik, mint a szemüveglencse. A multifokális k.lencsében körkörösen helyezkednek el a dioptriák, távoli és közeli váltakozva. Emiatt nem biztos, hogy egy adott pillanatban élesen lát vele. Ugyanis ha nem azon a körsávon néz keresztül, ahol az olvasó dioptria van, akkor nem látja élesen az olvasnivalót. Nem tudom, korábban viselt-e k.lencsét? Szemüvegben olvasott-e vagy levette azt? Ezekre adott válasz befolyásolhatja a problémára adható megoldást. Nem tudom vizsgálat során ezeket mennyire vették figyelembe.


2019-01-10Gábor 
Kérdés:
Üdv!
Kipróbáltam már több multifokális kontaktlencsét, high addicióval, szinte egyikben sem láttam közelre, kivéve a Biofinity nem domináns lencséjét, viszont a domináns szintén nem működött annak ellenére hogy a 2.5ös addició benne van.Ez mitől lehet?
Válasz:

Kedves Gábor,

 

a Biofinity multifokális lencséjénél domináns típusban a nem domináns típushoz képest fordított sorrendben találhatók a közeli és távoli dioptriák. Ezért látott jól a nem dominánssal közelre.


2019-01-09Egriné V Zsuzsanna 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó !
Elözö lencsém iWear XR Supreme Toric volt . jobb : +5,75 cyl: -2,25, bal: +4,75. cyl : -1,75, rendelhetek ugyan ez méretekkel Biofinity toric lencsét ? Köszönöm a választ
Válasz:

Kedves Zsuzsanna,

 

nyugodtan rendelheti.


2019-01-06Pék Marcell 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó! Eddig Frequency 55 aspheric kontaktlencsét használok már egy jó ideje (BC 8.7; DIA 14.4; PWR -1.25) és váltani szeretnék Biofinity-re (BC 8.6; DIA 14.0; PWR -1.25 lenne akkor). Ön szerint érdemes lenne kipróbálnom vagy nem? Válaszukat előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Marcell,

 

a Biofinity nagyon jó lencse, szerintem nem fog csalódni benne.


2019-01-01Hardon Edit 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó! Már az ötödik multifokális próbalencsét írták fel. Volt amelyikkel mindössze egy méterig láttam élesen.Amit most utoljára kaptam ezzel messzebb látok, de kb 3 méter után ez is homályos.Viszont a nagyobb problémám az hogy a bal szememet egyik sem irritálta berakás után már észre sem veszem,viszont a jobb szememben érzem és minél tovább benne hagyom annál rosszabb. Miután kiveszem utána is még órákig kellemetlen rossz érzésem van.Mi lehet ennek az oka? Elképzelhető hogy nem egyforma a két szem görbülete vagy esetleg az átmérője?Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Hardon Edit
Válasz:

Kedves Edit,

 

nem törvényszerű, hogy egyforma legyen mindkét szemünk. Ha nincs kifordulva a k.lencse, akkor vagy a mérete nem megfelelő (ezt egy vizsgálattal azért el tudták volna dönteni az optikában) vagy kevesebb a könny és erre érzékenyebb a jobb szeme.


2018-12-28Márk 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Olyan kérdésem lenne hogy Ophylosa 15%-os oldat mellett Bioflex premium havi kontaktlencsét használhatok e?
Mert olvastam hogy ionos lencsék esetén nem alkalmazható,de nem tudom hogy ez a típusú lencse milyen!
Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Márk,

 

nem tudok válaszolni kérdésére. Ophylosa szemcseppet nem forgalmazunk, ha forgalmazhatnánk se forgalmaznánk, mivel nem használható bármely lencséhez. Másrészt a kérdéses bioflex lencsét se ismerjük közelről. Ahol vásárolta a termékeket talán őket lenne érdemes megkérdezni. Főleg a k.lencse forgalmazóját.


2018-12-12Gábor 
Kérdés:
Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy multifokális kontaktlencse viselése esetén, miért vagy mitől lehet az a jelenség, hogy éjszaka sötétben a távoli fényforrások, fénypontok úgy láthatóak hogy egy nagyobb kör alak aminek a közepe lyukas/sötét?
Szürkehályog műtét miatt műlencsével élek, viszont közelre egyáltalán de távolra sem jó a látásom.
Optikában, nem tudták megmondani, csak azt hogy másoktól is hallották már ezt a panaszt, próbáljunk másik lencsét. Viszon nappal a kontaktlencse jó közelre távolra, jól látok vele.

Válaszát előre köszönöm!
Válasz:

Kedves Gábor,

 

ilyen panasszal még nem találkoztam. Arra gondolok, hogy este a pupilla kitágulásával és a multifokális klencsével van összefüggésben a probléma. Mivel a lencsén körkörösen helysezkednek el a távoli és közeli dioptriák, emiatt a tágabb pupillán annak szélén olyan fénysugarak is a szemébe kerülnek a lencsén keresztül, melyek nem a megfelelő dioptrián át jutna be. Emiatt a fényforrások körül furcsaságot tapasztal. A műlencse nem hinném, hogy ezt befolyásolná.


2018-12-11Erika 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Néhány hete van kontaktlencsém. Iwear oxygen Astigmatism lencsét kaptam. A próbalencse nem érkezett meg, így a fél éves adagot hoztam el a kipróbálás után.
Nincsenek összehasonlítási alapjaim, hogy egy jó lencsének milyennek kell lennie. Túl sok segítséget nem adtak, kipróbáltam, vártunk egy kicsit, aztán elhoztam őket.
Végülis jól latok benne, nem szúr vagy ilyesmi.
Gondoltam ez olyan mint a szemüveg, adják és szokjam meg.
Még mindig érzem, ha hordom.
Mennyi idő után nem fogom érezni, hogy bent van?
Valójában egy komolyabb problémám van vele; időközönként megszűnik a fókuszáltság, főleg ha estefelé olvasok. Olyankor már ha behomalyosul, vissza sem áll. Azt mondták, hogy mivel cilinderes a szemem, mikor berakom a lencsét, kicsit tovább tart, hogy fókuszt adjon, de az fura, hogy végülis bármikor a nap folyamán fogja magát és elhomályosul, igaz, olyankor pár perc múlva vagy visszaáll, vagy volt, hogy az ujjammal fordítottam rajta és akkor jó lett. Viszont az olvasásnál elég fura, hogy jön a homály és utána már ki kell vennem, mert nem működik.
Jobb: +0.25, Cil: 1.25, Dia: 14.5, B.C.: 8.7
Bal: +1, Cil: 1.75, Dia: 14.5, B.C.: 8.7
Azóta eléggé utánajártam a témának a neten és az Acuvue oasys for Astigmatism lencsénél nagyon kiemelik, hogy a helyen marad, ezért szívesen kipróbálnám.
Viszont bárhol tálaltam, a görbület 8.6 volt.
Ez az eltérés sokat számíthat-e?
Érdemes lenne megrendelnem?
Válasz:

Kedves Erika,

 

az Iwear oxygen astigmatism lencse végeredményben egy biofinity toric, ami azért jó lencsének nevezhető. Elég szomorú, hogy az Ofotért/Vision Express-nél nem adtak próbalencsét, mert akkor mondjuk kiderült volna, jó-e a cylinder és annak foka. Ezeknek a lencséknek 1-2 pislogás után be kell állniuk, legyen az oasys vagy ez a biofinity. Ha pl. kézenállna és pislogna párat akkor is jónak kellene lennie. Vizsgálattal lehetne eldönteni, de valószínű a cylinder foka nem stimmelhet illetve ha kényelmetlen akkor még a könnytermelést is javasolt ellenőrizni. Főleg amiatt, hogy írja estefelé már homályos, pont akkor amikor már kicsit szárazabb a szeme.

Javaslom keressen fel egy kontaktológust, aki korrektül megméri dioptriáját és ha az oasys vagy másik lencse mellett dönt, mindenképp ragaszkodjon próbalencséhez. A gyártók nem véletlenül adják ezeket. Nálunk két hétig próbálja a páciens, ennyi idő alatt kiderül rendben van-e minden a lencsével, és amikor visszajön a próbalencsével a kontrollon látásélességet is nézünk.


2018-12-04Édes Gergő 
Kérdés:
Tisztelt lens.hu!

Ma voltam szemésznél és ezt az eredményt kaptam:
-5.25Dsph -0,5Dcyl tg90=1.0,
-5.0Dsph=1.0
Érdeklődni szeretnék, hogy található-e ilyen kontaktlencse tehát: -4,75Dsph , 8.5 görbület, -0,5Dcyl (!) tg90=1,0
Eddig Johnnson&Johnson One Day Acuvue napi lencsét hordok minden nap.
Keresgéltem ilyen tórikus lencséket, de csak nagyobb cylinderűeket találtam -0,75, -1,25, -1,75,...
Mi a teendő ilyenkor? Milyen lencsét vegyek akkor?
-0.5D cylinderes lencsét egyáltalán nem találtam.

A segítséget előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Édes Gergő
Válasz:

Kedves Gergő,

 

a kontaktlencse dioptriája eltér a szemüvegtől, ezt jó lett volna megbeszélnie a vizsgálat során. Ráadásul 0,5 cylinderrel nincs kontaktlencse. A dioptria kérdésben interneten keresztül nem fogok tudni segíteni, javaslom keresse fel szemészét és beszélje meg vele a dioptriát.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »

Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia