Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


hírlevél
Hírleveleink marketing tartalmúak. Akcióinkról, legújabb termékekről, legfrissebb híreinkről küldünk értesítést!
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »
2019-07-15Ildikó 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Teljesen kezdő vagyok. 1 hete viselek iWear oxygen multifokális kontaktlencsét. Az egyik szememen második napja azt érzem, hogy nem tökéletes. Kicsit érzem is, hogy zavarja a szemem, és a látásom is homályos. Felmerült bennem a gyanú, hogy lehet, hogy kifordult, (a tanácsadáson azt mondták, ha nem vagyok benne biztos, tegyem az ujjam hegyére és nézzem meg a görbületét. Én a két oldal között nemigen látok így különbséget). Mindenesetre kifordítottam és betettem úgy is, úgy határozottan jobban zavart, így visszafordítottam. Továbbra is homályosan látok a jobb szememre, úgy, mintha nem lenne rajtam a kontaktlencse, és enyhén iritálja a szemem.
Az első 5 napban tökéletes volt. Mi lehet a probléma? Sérülést nem látok a lencsén.

Köszönettel,
Ildikó
Válasz:

Kedves Ildikó,

 

javaslom fáradjon vissza az Ofotért/Vision Express üzletbe, ők tudnak válaszolni kérdésére. A válaszhoz nem ártana látni szemeit és letesztelni a látásélességét.


2019-07-12Györgyi 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó. Azt szeretném megkérdezni, hogy több éve hordom már a Bausch&Lomb PuereVision kontaktlencsét, de most nemrégiben olvastam , hogy van ennek a márkának egy másik változata PuereVision 2HD. Ennek a lencsének is van olyan paramétere ami nekem jó,(BC 8.6 PWR+4), csak azt nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e váltani, vagy inkább maradjak a régi nél? A tulajdonságaik csak abban különböznek, hogy a 2HD-nek magasabb az oxgénáteresztő képessége. Mit tanácsol? Köszönettel Györgyi
Válasz:

Kedves Györgyi,

 

érdemes áttérnie, jobb optikai leképezéssel és magasabb O2 áteresztéssel bír a PV2HD lencse. Előbb-utóbb a Purevision biztosan megszűnik.


2019-07-11Melinda 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
jobb szememre jelenleg proclear xr toricot viselek:bc 8.8 dia 14.4,dioptria : +4.50 cyl/ax:4,25x 0.50. Orvoso m tanácsára biofinity toric xr -re váltanék,viszont interneten más görbületet látok csak 8.7-eset.Ez nagy különbség,vagy megrendelhetem a lencsét? köszönettel és üdvözlettel,Melinda
Válasz:

Kedves Melinda,

 

nem nagy különbség. Orvosa ez ügyben mit válaszolt?


2019-07-08Ádám 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Évek óta használok kontaktlencsét. Ebből 2 hónap volt, mikor üzletben vásároltam szemvizsgálattal egy időben. Szerencsére nem romlik a szemem. Ezeken kívül mindig interneten rendeltem. Eddig mindig 8,6-os görbületű kontaktlencsét hordtam, viszont most találtam egy nagyon jó adatokkal bíró kontaktlencsét, aminek már 8,7-es görbülete van.
Okozna-e a problémát viseléskor ez a különbség?

Köszönettel,
Ádám
Válasz:

Kedves Ádám,

 

nézze, elvileg 0.1 különbség nem okozhat gondot. Ennél többet nem tudok mondani, mert csak görbület adatokat adott meg, nem ismert a két lencsetípus.


2019-07-02Bán veronika 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Sajnos nem kaptam meg a próbalencsét.
Lehet, hogy félreértett. Találtam egy másik optikát, oda illesztésre és betanításra el fogok menni (itt munkaidő után is tudnak fogadni). Amit ott jónak látnak, azt első körben megvenném tőlük. Hisz olyan is lehet, hogy ami 30-60 percig kenyelmes, 8-10 óra alatt panaszt okoz, ilyen esetben még vissza tudok menni oda tanácsot kérni. Havi lencsét szeretnék, heti 5 napos használatra. Utána rendelnék netről olcsóbban (ugyanazt a terméket).
Napi lencsét be és kivétel gyakorláshoz szerettem volna netről rendelni, nem az lenne a cél, hogy használjam. Nem is merném hosszasan bent hagyni. De igaz, nem biztos, h jót teszek ezzel. Jobb az üzletre bízni.
Köszönöm a válaszát!
Válasz:

Kedves Veronika,

 

30-60 perc alatt nem feltétlenül lehet eldönteni, jó-e az a lencse. Egy jól választott kontaktlencse ideális esetben 10-12 órát kényelmesen a szemén lehet. Én azt javasolnám, hogy a próbalencsét vigye haza, tesztelje és szoktassa a szemeit a lencséhez. Remélhetőleg a másik optika hasonlóan gondolkodik a lencseillesztésről, mint én.


2019-07-02Erika 
Kérdés:
Üdvözlöm tisztelt Tanácsadó! Az lenne a kérdésem, hogy -6os kontaktlencsét hordok, kb 5 éve kontaktlencsét hordok (de nem minden nap, gyakrabban hordok szemüveget), és eddig semmi gondd nem volt, most nem látom a számítógép képernyőjét kontaktlencsében, homályos/elmosott az írás, cseréltem kontaktlencsét mert azt hittem azzal van gondd, de az uj más gyártóju kontaktlencsében is ugyanolyan elmosottan látom a betút,írást, mitől lehet ez? Ez kb egy hónapja kezdődött, szemüvegbe rendesen látok, csak kontaktlencsébe nem. Voltam optometristánál, de nem tudta megállapítani az okát.Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Erika,

 

néhány információt még ismernem kellene: hány éves, szemüvegének dioptriája mennyi. Ezt e-mailben is átküldheti.


2019-07-01Bán veronika 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Ma voltam egy optikában kontaktlencse betanításon. Azt mondták, hogy 1-1,5 órás, ehelyett 40 perc után kitessékeltek. Sajnos csak az egyik szemembe tudtam berakni. Elsőre pislogásnál kiesett. Azt mondták, hogy lehet a méret nem jó, ha így van, más méretet nem tudnak rendelni. Kérdeztem, hogy megoldható-e, hogy hozzáértő berakja, eldönti h a méret jó-e és ha igen, akkor kezdek gyakorolni. Erre nem volt lehetőség. Így viszont az is megtörténhetett volna, hogy többszöri gyakorlás után derül ki (mire betanultam), h a méret nem jó...
Másodjára bent maradt. 1 perc után már nem éreztem, addig sem volt kellemetlen csak furcsa.
Mivel elsőre nem tudtam betanulni, mennem kellene újra, sajnos csak aug végén tudnék menni mert csak napközben lehet, mhelyem új, nem tudnak elengedni.
Találtam egy másik optikát, ott munkaidő után is van lehetőség betanulni, de ez is időigényes lehet, újra vizsgálják a látásom, megrendelik. Ha ott sem megy elsőre, rendelni kell és várni...
Ön szerint nagyon kockázatos netről megrendelni, amit ma próbáltam betenni (napi) és itthon gyakorolni? Ha nem okoz panaszt 1-2 órát hagynám bent. Ha kellemetlen, kiveszem.
Így az üzletben már remélhetőleg ügyesebb lennék és hamarabb kapnám meg a havi lencsét.
Szemüveghordást nem tudtam megszokni, zavar a keret, nem áll jól. 15 éve nincs korrigálva a látásom, mhelyen kínlódok a monitorral, hunyorgok, estére fáradt a szemem. Kontaktemlencséről mégis szinte mindenhol próbálnak lebeszélni. Nem értem, h miért.
Bal: -0,5 -1,25 cyl 180°
Jobb -0,5 -0,75 cyl 180°
Eléggé elkeseredtem...

Köszönettel
Válasz:

Kedves Veronika,

 

az optikát ahol járt, nem minősítem. Javaslatom a következő, amennyiben a próbalencsét megkapta (meg kellett volna), akkor azzal tud gyakorolni. Ha nem kapta meg, akkor én elmennék egy másik optikába, akár szombat délelőtt, és megtanulnám a helyes kezelést. Ráadásul nem biztos, hogy a lencse amit illesztettek, megfelelő a szeméhez. Nem csak betenni kell tudni, hanem kivenni is a lencsét. Én addig nem rendelnék netről,amíg ezt nem tanulnám meg, pedig írhatnám hogy nyugodtan hátha tőlünk rendel. De nem. Sokan elbagatelizálják ezt a k.lencse betanítást, meg vizsgálatot, aztán 1 hónap múlva feladják. Mert nem tudják megfelően kezelni vagy épp nem a megfelelő lencsét viselik. Biztos van a lakóhelyéhez közel olyan optika, ahova pl. szombat délelőttre be tud jelentkezni, meg talán a munkahely is lehet annyira rugalmas, hogy elengedi 1 órával korábban, amit majd később ledolgoz.

A kontaktlencse jó dolog, ha betartják a szabályokat, tudják kezelni a lencsét és a megfelelő lencsét viselik.

Ha e-mailben megírja hol lakik, szívesen segítek megfelelő optikát találni.


2019-07-01Tóth Judit 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Multifocal kontaktlencse választásban szeretném e tanácsát kérni. Több éve már a Proclear Multifocal lencséket viselem.Ennek a lencsének láttam az XR változatát, de nem tudom, hogy a jóval magasabb árán kívül mi a kettő között a különbség. A paramétereket összehasonlítottam, abban teljesen megegyeznek.
Esetleg tud-e ajánlani másik lencsét. A váltáson azért gondolkodom, mert délutánra/estére a fenti lencsével már homályosabban látok (igaz, ezt csak a számítógép használatakor tapasztalom).
Üdvözlettel,
Judit
Válasz:

Kedves Judit,

 

az XR annyiban más, hogy az egyedi gyártású, jóval szélesebb dioptria tartományban rendelhető. Ha jobb lencsét szeretne, válassza a Coopervision-től a Biofinity-t.


2019-06-21Hammer Ica 
Kérdés:
Kedves tanácsadó!
A szemüvegdioptriám:
Sync 3 1.32 150 MAP
Dia 75, sph-00.75 Cyl+00.25
Axe000Add+0.00Pr
Ezt alapján készült a szemüvegem ami jónak is bizonyult.Kontakt lencsét ez alapján rendelt az optikus:
BC 8.6
DIA 14.1
PWR -0.5
ADD LOW
Ön szerint megfelelő lencsét kaptam? Olvasásnal behomályosodik a látásom.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv.: Ica
Válasz:

Kedves Ica,

 

lehet, hogy jó, lehet hogy nem. Vizsgálat és teszt nélkül nem lehet eldönteni. A multifokális klencse máshogy működik, mint a szemüveglencse. Jelezze optikusának/szemészének, és a kontroll során kiderül mi a jó dioptria. Neten keresztül nem lehet ilyen problémát megoldani. Ehhez élőben kell látni szemeit stb.


2019-06-20Andrea 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Eddig havi kontaktlencsét vásároltam, ennek adatai:

J: Sph -2.25 Cyl -0.75 Axis 180 8,70 14.50
B: Sph -1.50 Cyl -0,75 Axis 30 8,70 14.50

Szeretnék napi lencsére váltani. Kérdésem, hogy az alábbi napi lencséket használhatom e, van e jelentősége, hogy a bal szemnél nem 30, hanem 20 az Axis értéke.

Napi lencsék:

J: Sph -2.25 Cyl: -0.75 Axis 180 8,70 14.50

B: Sph -1.50 Cyl: -0,75 Axis 20 8,70 14,50.

Köszönöm!
Válasz:

Kedves Andrea,

 

10 fok eltérés jelentős, érdemes olyan napi lencsét választani, melyből ugyanazt a dioptriát tudja rendelni. Pl. Alcon Dailies Aqua toric

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »

Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia