Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


hírlevél
Hírleveleink marketing tartalmúak. Akcióinkról, legújabb termékekről, legfrissebb híreinkről küldünk értesítést!
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »
2019-09-11Bertalan 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
A TopVue Air Multifocal termékről mi a véleménye?
Válasz:

Kedves Bertalan,

 

passz, nem a mi private label termékünk. Koreai termék, biztos jó. De annyival kedvezőbb az ára, mint a nagy gyártók termékei?


2019-09-10Judit Nagy-Kovács 
Kérdés:
Erdeklődni szeretnék, hogy a tóriukus kontaktlencsét mennyi idő alatt szokja meg a szemem, ha eddig szemuveget hordtam..olyan vizenyosen latok benne.3-4 napja probalkozom a hasznalataval. Koszonom valaszat.
Válasz:

Kedves Judit,

 

a kontaktlencse megszokható 3-4 nap alatt. De a látásélességnek jóval korábban kellene jónak lennie.


2019-09-01Vivien 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

Korábban Frequency XC havi kontaktlencsét használtam (BC 8.5; Dia 14.2, -4.0 és -4.25 dioptria). Ez azonban megszűnőben van és nem tudom mire váltsak. Viszont nem havi hanem kéthetes kontaktlencsét szeretnék rendelni, mert főként nyáron és nyaralások alkalmával használok csupán néhány héten keresztül. Tudna ajánlani ezek alapján terméket?
Kiegészítésként még annyit, hogy napi lencsében a Top Vue Daily (BC 8.5; Dia 14.2) lencsét használok jelenleg, ha csak alkalmi jelleggel teszek be lencsét. Segítségét előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Vivien,

 

kéthetes lencsében verhetetlen a Johnson&Johnson Acuvue Oasys.


2019-08-31Péter 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Olyan kérdésem lenne, hogy egy átbulizott este után nem lett kivéve a kontaktlencsém és így benne aludtam azonban reggel nem találtam a szememben. Olyan érzés mintha még benne lenne valahol, viszont nem szúr nincs fájdalmam de mégis furcsa érzésem van. Elég erezett a szemem és ez miatt napi lencsém van és most egy picit aggódok hogy teljesen elcsúszott a szemeben.
Válasz:

Kedves Péter,

 

az önéhez hasonló problémák akut problémák, remélem azóta járt szakrendelésen. Elképzelhető, hogy elcsúszott a lencse a szemhéj mögé. Az ilyen esetek szakellátást igényelnek.


2019-08-27Emese 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Jelenleg iWear Light kontaklencsét használok. Az interneten azonban nem találom ezt a terméket, hanem helyette a Frequency 55 Aspheric-et javasolják. Ön szerint ez megfelelő? Száraz a szemem, valamint utánanéztem jelenlegi kontaklencsémnek és a 24-es oxigénáteresztést kicsit kevésnek találtam a többi lencséhez viszonyítva. Ön szerint érdemes lenne másféle lencsét kipróbálnom, és ha igen, Ön mit javasol?
Válasz:

Kedves Emese,

 

az iWear termékcsalád private label termékekből áll. Ha jól emlékszem, talán az összes lencse mögött megtalálható az eredeti termék. Hogy az iWear Light a Freq 55 Asph-e azt nem tudom, ha megírja a termék alapanyagát, akkor beazonosítható könnyen.

Az tény, hogy a Freq 55-nél van már jobb, és egészségesebb viselést biztosító alapanyagú k.lencse. Ha a CooperVision-nél mint gyártónál keresünk alternatívát, akkor a Biofinity pl. igen jó választás.


2019-08-24Noémi 
Kérdés:
Üdvözlöm,
Az optikában iwear 30 napos hydro lencsét kpatam, de nem tudom berakni a szemembe, mert annyira puha, az ujjamra tapad rá, bármennyire is nedvesítem, és tolom bele a szemembe. Van valami tipp arra, hogy hogyan tudom könnyebben berakni?
Előre is köszönöm a válaszát.
Üdv, Nomi
Válasz:

Kedves Noémi,

 

mindegyik lágy lencse lágy. Ha hozzáér behelyéskor pl. a szempillákhoz, rá fog tapadni az ujjára. Sajnos az a helyzet, hogy az optikában (nevet nem akarok írni, de az iWear termékből kikövetkeztethető) a kontaktlencse vizsgálat során meg kellett volna tanítani önt a lencse kezelésre. Erre neten keresztül nincs lehetőség. Gyakoroljon otthon, előbb utóbb sikerülni fog, és ráérez a mozdulatsorra. Ezt meg lehetett volna spórolni egy korrekt vizsgálattal, melynek végén a lencse kezelést is megtanítják.


2019-08-23Bíborka 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
31 éve (nem elírás) hordok kontaktlencsét, az elmúlt tizenévben a Bausch and lomb pure vision-t. Ezzel teljesen meg voltam elégedve, nem volt panaszom. Viszont mivel fejlődik a technológia, gondoltam, váltok egy nagyobb oxigénáteresztő képességű lencsére, ami a monitor előtti munkavégzést is jobban segíti (számítógépen dolgozom reggeltől estig). Kaptam is az üzletben - vizsgálat után - az optometrista kolléganőtől próbalencsét, ezt 10 napig hordtam, megfelelőnek tűnt - iWear Oxygen Relax lencse. Ez alapján meg is rendeltem a 6 havi adagot ebből az új lencséből. Most már 2 hónapja hordom az iWear-t, viszont meglepődve tapasztalom, hogy - nekem - nem jó. Annak ellenére, hogy sokkal újabb típus, folyamatosan kiszárad a szemem és idegentest érzésem van. Többször enyhe szemvörösödést és komolyabb könnyezést okoz. A műkönny sem segít ezen tüneteken. A korábbi (bausch and lomb pure vision) lencsével,illetve az ezt megelőző lencsékkel nem volt ilyen problémám. Mivel 31 éve hordok kontaktlencsét, biztos, hogy nem lencse használati/kezelési gondom van. Természetesen mindenképp visszamegyek az üzletbe jelezni a problémát, de mindenképpen érdekelne a véleménye: lehetséges, hogy egy ilyen újabb típusú lencse kevésbé alkalmazható (nálam) mint egy régi típusú? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Válasz:

Kedves Bíborka,

 

minden lencse más és más alapanyagból készül. Attól, hogy az Ön által vásároltnak nagyobb az O2 áteresztése még nem biztos, hogy kényelmes is lesz. Én azt javasolnám, maradjon a PureVision lencsénél. Azért az annyira nem rossz lencse, és ráadásul nem volt vele problémája. A PV O2 áteresztése valóban elmarad a Biofinity családétól (ennek private label termékét kapta), de a szemünk számára szükséges mennyiséget bőven hozza. Én azt vallom, ami jól működött és bevált nem érdemes lecserélni.


2019-08-23Tamás 
Kérdés:
Tisztelt válaszadó,
V Express-nél voltam szemvizsgálaton +0,75-ről +0,1 dioptriára kellett az állandó szemüveg lencsémet cserélni. Szeretnék kontaktlencsére váltani, megvettem egy havi próbalencsét tesztelésre. A viselete kényelmes, viszont nap közben szárad a szemem és a munkanap végére fáradtak voltak a szemeim, mintha nem viseltem volna szemüveget. Több napot is próbáltam (kb 3 nap). Műkönnyet használtam, figyeltem, hogy rendesen pislogjak monitor előtt is.A látásélesség elmarad a szemüvegéhez képest, főleg távolba nézéskor! Ha ellazítom a szemeim, jobb az élesség, de hunyorgáskor életlenebb, pl napfénynél.
Visszamentem, a kontaktológus szerint a plusszos szeműeknek a kontaktlencse rosszabb látást eredményez a szemüveghez képest. Lehetséges ez? Elképzelhető, hogy nekem nem alkalmas a kontaktlencse +1 -es szem mellett(nem cilinderes)? Esetleg más fajta lencsét kéne próbálnom? Vagy többet kell hordani és hozzászokik a szemem a rosszabb látáshoz? A teljesen éles látás hiánya zavar leginkább, ugyanolyan szemüveg dioptria mellett tökéletesen élesen látok távolba és közelre is.
PE XRSU BC 8,6 Sph+1 Cyl Axis (Oxigen)
41 éves, kb 14 éve van szemüvegem, számítógépes munkát végzek napi 9 órában, kb reggel 7-től este 9-ig hordanám rendszeresen.

Köszönöm
Válasz:

Kedves Tamás!

 

A válaszadáshoz jó lenne látni szemeit. A leírtak alapján azt tudom mondani, hogy érdemes lenne megnézni van-e elegendő és minőségű könny a kontaktlencse viseléshez. Ha nincs, akkor még ott van a szemcsepp. Írta, hogy használt szemcseppet, de elképzelhető nem a megfelelőt. A látásélességnek azért stimmelnie kellene ilyen dioptriák mellett, de a látásélesség nem ismert, így erre nem tudok választ adni, miért kevesebb. Én elsőre a könnyre gondolnék, mivel elég sokat ül monitor előtt, így sokkal kevesebbet pislog. Ha a helyiség légkondiciónált, pláne jobban szárad a lencse. A vizsgálat során kontaktlencsével nem nézték a látásélességet?


2019-08-22Lázár Emília 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

Jelenleg iwear oxigen multifocal havi lencsét használok!
Érzékeny szemre való folyadékkal.

Bal szem:
BC:8.6,
DIA: 14.0
PWR: +0.25 +1.00 D
Jobb szem:
BC:8.6
DIA:14.0
PWR: -0.00. +1.00 D

Kérdésem lenne, hogy milyen lencsére tudnék váltani, mert a 2.hét után, mintha már meglágyulna a lencse, nehezebb betenni.Köszönöm válaszát
Válasz:

Kedves Emília,

 

tudtommal ez egy Biofinity multifocal, csak más a csomagolása. Érdemes még megpróbálni az Alcon Airoptix multifocalt. Nehéz javasolni más terméket, mert elvileg a Biofinity egy jó lencse.


2019-08-21Dia 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

A Biofinity havi kontaktlencséjét használom, aminek a görbülete 8.6-os. Szeretnék napi lencsét is vásárolni, viszont kettő között vacilálok. Korábbi leírásokból láttam, hogy a napi lencse görbülete valószínűleg eltérő. 2 lencse között gonodlkozom a Biotrue 1 day, aminek szintén 8.6-os a görbülete illetve a MyDay (ami szintén a CooperVisiontől lenne) ennek viszont 8.4-es. Ön melyiket javasolná?

Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Dia,

 

én a Myday-t választanám. Magasabb az O2 áteresztése. De csak emiatt, mert egyébként a Biotrue 1day is egy jó lencse. A napi lencsék görbülete eltér a havitól, mert más az alapanyaga.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »

Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia