Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


hírlevél
Hírleveleink marketing tartalmúak. Akcióinkról, legújabb termékekről, legfrissebb híreinkről küldünk értesítést!
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »
2021-12-30Orsi 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Jártam egy optikában, ahol napi lencsre szerettem volna váltani. Azt mondták, hogy a magas cilinder miatt (-3,25), nem ltezik ilyen napi lencse. Ez valóban így lenne?
Válasz:

Kedves Orsi,

 

igen, ilyen magas cylinderben információnk szerint nincs napi lencse.


2021-12-12Tímea 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Eddig -1.0 dioptriás szemüveget, kontaktlencsét használtam, de kezdtem hunyorítani, ezért elmentem megvizsgáltatni a látásom.
A szemész bal szemen -1.0 Dsph -0.5 Dcyl 85 fokot és jobb szemen ugyanezt csak 90 fokot és PD 64 mm-t mért, javasolt. Míg egy optikus -1.0 Dsph +0.25 Dcyl 180 fokot PD 62 mm-t javasolt, ami a próba során rövid távra jó volt, de távolra fejfájást és szemfáradalmat okoz, illetve olyan érzés, mintha folyamatosan fókuszálna a szemem, pislogni kell az éles látáshoz, anélkül elhomályosulnak a betűk. Az lenne a kérdésem, hogy a +0.25 Dcyl 180 fokkal lényegében -0.25 Dcyl 90 fokos eredménnyel azonos, tehát az optikus gyengébb szemüveget javasolt? Mit tehetnék, ha nem bírtam az optikus által javasolt szemüveget, ennél kisebb cilinder nincs, akkor nem tudnak javítani a látásomon?
Köszönöm, ha válaszolnak, mert az optikus sajnos nem volt túl készséges, szerinte ha a padlót látom rendesen, akkor ez a helyes korrekció számomra, de kétlem, hogy a fejfájás és á folyamatos pislogás normális lenne.
Válasz:

Kedves Tímea,

 

problémájára megoldást mondani anélkül, hogy megvizsgálnánk, nehéz. De megpróbálok segíteni. A cylindert meg kell szokni. Amennyiben éveken át nem viselt ilyen szemüveget, és most felírták, akkor az agyunknak és a szemünknek is rá kell állnia. Ez időt vesz igénybe, akár 1-2 hetet is. Amennyiben tényleg szükség van cylinderes korrekcióra. Másik gond pedig a PD. Bár a 2 mm különbség nem feltétlenül megszokhatatlan, de egyeseknél okozhat panaszokat. Lehet a 62 kevés? Amennyiben a valós a 64, amit az orvos állapított meg, akkor "húzhatja" a szemét picit, ez is okozhat diszkomfortot.

Én lehet, hogy javasolnék egy 3-ik szemorvosnál/optometristánál egy kontrollt, ahol mondjuk az elkészült szemüveg paramétereit is leellenőriznék, tényleg az készült-e el amit Ön megrendelt. Ha emailben megírja nekünk hol lakik, szívesen segítünk keresni egy szakembert.


2021-12-07Czákler Katalin 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Lányom 13,5 éves. orvos javaslatára kezdett el használni kontaktlencsét.Alcon Precision 1 napi lecsét hord 8.3-as görbülettel.Anyagi megfontolásból szeretnék váltani havi lencsére.Amilyen lencsét javasolna.Érdekelne ilyen váltás mennyire viselné meg ,vagy gond nélkül meg tudná tanulni a kezelését a havi lencsének a napi lencse használat után.Köszönöm válaszát!
Válasz:

Kedves Katalin,

 

ha anyagi megfontolásból váltana havira, akkor inkább ne viseljen a lánya lencsét. 13,5 éves, fejlődésben van a szeme. A napi lencse a legjobb választás egy gyermeknek. Az orvos sem véletlenül javasolta a napi lencsét.


2021-12-06Papp Zsuzska 
Kérdés:
Jelenleg acuvue oasys astigmiára való kontaktlencsét viselek. Kb. 1,5 hónapja van lencsém és ez az első amit kipróbáltam. Ha oldalra nézek anélkül hogy fordítanám a szememmel a fejemet, jellemzően a bal szememben (de ritkán a jobb oldaliban is előfordul) a szem szélén szúró érzést érzek, amely műkönny (systane hydration) csepegtetése után enyhül, de hamar újra jelentkezik. Alapvetően nem annyira zavar, de amikor oldalra nézek azért furcsa és mivel friss kontaktlencsés vagyok, így nem tudom normális-e.
Érdemes lenne esetleg másik lencsére váltani? Ha igen melyikre (elég száradós a szemem)?
Adataim:
Bal Szem: D: -1,0 CYL: -0,75 Axis: 20 fok, a lencse amit használok : BC: 8,6, DIA:14,5
Jobb szem: D:-0.25 CYL -0,75 Axis: 160 fok
Válasz:

Kedves Zsuzska,

 

érdemes lenne egy kontroll alkalmával megnézni a lencse illeszkedését, megfelelő-e. Egy jól illeszkedő lencse elvileg nem okozna ilyen problémát. Vizsgálat nélkül kicsit zsákbamacska egy másik kiválasztása.


2021-12-06Kovacs Laura 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Jelenleg Acuvue Oasys for astigmatism 2 hetes lencsét használok. Szeretnék venni napi lencsét, azonban a márka napi lencséjének eltér a görbülete a két hetestől. Két hetes BC: 8,6 napi lencse BC: 8,5
Ez mekkora problémát okoz? Érdemesebb inkább másik márka azonos paraméteres lencséjét venni?
Válasz:

Kedves Laura,

 

minimális a kockázata, hogy problémát okozzon.


2021-11-30Sas Tamás 
Kérdés:
+6,5+2cyl 50 fok és +6,5+2cyl 110 fok szemüvegem van. Tudnak ajánlani ilyen lencsét?
Válasz:

Kedves Tamás,

 

ebből a Biofinity XR Toricból megoldható lehet.


2021-11-29Somodi Ida 
Kérdés:
Létezik multifokális vagy bifokális lencsébe 9-es bázisgörbületű?
Válasz:

Kedves Ida,

 

sajnos nincs.


2021-11-22Tóth Edina 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Eddig Biofinity havi lencséket használtam viszont szeretnék váltani napi lencsékre, mivel elkészült az új szemüvegem és inkább azt szeretném már használni. A lencséket csak néha szeretném berakni. Találtam nagyjából hasonló adatokkal rendelkező lencsét.A jobb szemem cylinderes és 130 fokos a tengelye. Viszont én csak 160 fokkal rendelkezőt találtam. Eltérhet ekkora mértékben a tengely foka vagy mindenképp ragaszkodni kell a 130-hoz? Köszönöm szépen előre is a választ!
Válasz:

Kedves Edina,

 

sajnos a dioptriákat nem írta meg, de 130 fokkal elvileg ebből a lencséből létezik cylinderes:

www.lens.hu/clariti-1-day-toric.html


2021-10-29Zs. 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó! Bausch& Lomb PureVision BC 8,6-ot használtam régóta. Voltam látásvizsgálaton, ahol Relax lencsét ajánlottak helyette, mert bár nincs bajom vele, de ezt jobbnak mondták. Érdemes lenne megpróbálni a Cooper Vision Biofinity lencséjét?(Mindkettőnek 14,0 az átmérője.) Köszönöm!
Válasz:

Kedves Zs.!

 

A Biofinity egy fokkal jobb lencse, mint a "régi" Purevision. Viszont a Purevision sem rossz. Ha eddig nem volt baja vele, én nem váltanék. A Purevision is bőven szint felett teljesít O2 áteresztésben, amennyiben betartja a viselési szabályokat évekig viselheti.


2021-10-29Flóra 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
kb. 10 éve kontaktlencsét viselek. 3 hete folyamatosan piros, vérben van a szemem. Komtaktlencsém: Bausch&Lomb Soflens59 (hilafilcon B), legalább már 3 éve ezt használom. Eddig nem volt vele problémám. Kb 4-4,5 hete kontaktlencse folyadékot vásároltam(nem olyat amit szoktam), neve: Hy-Care. Voltam orvosnál, aki azt gyanította hogy a kötőhártyám van gyulladásban, de nem használ a kenőcs amit javasolt (Septosyl). Illetve már korábban volt kötőhártya és szivárványhártya gyulladásom is, egyik sem ilyen volt. Jelenleg a szemem nem ég, nem viszket, nem zavarja/irritálja semmi, nem is váladékozik, tehát ugyanolyan mint eddig, egyedül annyi különbséggel, hogy vörös, véres.
Tudna tanácsolni valamit, mit tehetnék vele? Egészségügyi dolgozó vagyok, és a maszk+szemüveg nekem nem jön össze.
Még annyi, hogy hagytam pihentetni a szememet, 5 napig csak szemüveget viseltem, és akkor vissza is húzódott a vörösség, de amint beraktam a lencsét, néhány óra múlva jelentkeztek ismét a fentebb említett tünetek. A szemész orvos után az abban a hónapban használt lencsét ki is dobtam, majd egy újat bontottam, hogy nehogy újrafertőzzem a szemem. De ez sem oldotta meg a problémát, ugyanúgy jelentkeztek a tünetek.
Válasz:

Kedves Flóra,

 

sajnos a probléma mindenképp személyes vizsgálatot igényel. Viszont tudjuk, hogy bakteriális fertőzés gyanú leoltható és amennyiben kitenyészthető a baci, kezelhető is. Ha nincs fertőzés, elképzelhető allergiás reakció is vagy egyszerűen az, hogy a szeme besokalt a lencsétől. Ha több napos lencse nélkül a szeme nyugodtabbá válik, akkor inkább allergiára gondolnék, mint bakteriális fertőzésre. Érdemes lenne egy másik szemorvost felkeresni, aki leoltja és kizárja a fertőzést.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »

Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia