Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


hírlevél
Hírleveleink marketing tartalmúak. Akcióinkról, legújabb termékekről, legfrissebb híreinkről küldünk értesítést!
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »
2019-03-19Éva 
Kérdés:
Tisztelt tanácsadó!

Elnézést a hosszabb fogalmazás miatt előre is, de csak így lehet teljesen átlátni a problémát amivel fordulok önhöz.
2017.11.17.-én mind két szememre -0,50-es szemüveget hordtam. Akkor vásároltam napi kontaktlencsét -0,50-es adatokkal mert azt mondták, hogy az jó lesz. Megvettem, de egy idő után nem láttam vele rendesen.
2018.03.26.án jártam az egyik üzletbe kontrol vizsgálatra melyen szemüveget és napi kontaktlencsét kértem.
Szemüveg mért adatai: jobb szemre: SPH -1,25, CYL +0,50, Axis 80 PD 29
bal szemre: SPH -1,00, CYL +0,50, Axis 90, PD 29. Ezzel semmi baj látok vele a mai napig.
A gond a kontaktlencsével kezdődőtt.
Jobb szem: -1,00 bal szem: -0,75, cylinder 0 jobb és bal szemre is. Próba lencsét nem kaptam csak a kezembe nyomták a 2 doboz napi lencsét hogy ez nekem megfelelő lesz.
A gond azzal is volt hogy nem bírta a lencsét a bal szemem, szúrta a lencse.
Egy hónapja teljesen más üzletbe mentem más orvoshoz. Ott már nem napi hanem havi kontaktlencsét kértem mert havit szeretnék hordani. Ő is ugyan ezeket az adatokat (jobb szem:-1.0, bal szem:-0.75) állapította meg mint akkor, de a szemüveg mért adatában a cylinder -0,50 és nem +0,50. Kicsit homályosan láttam vele de azt mondta a doktornő, hogy a lencsébe csak -0,75-ös cylindert lehet kérni -0,50-est nem így azt nem kérhetünk bele.
Az ott kapott lencsét már el tudtam viselni, nem éreztem és nem is szúrt sehol csak kicsit homályosan láttam de nem volt annyira zavaróan homályos. Közelre monitorra viszont elég zavaróan homályos volt.
1 hete bementem a régi üzletbe ahol kérni szerettem volna lencset a mért adatokkal de ott közölték csak úgy nem adnak ki lencsét vizsgálat szükséges és ha cylinderes a szemem akkor nem is jó az amit én kérek. Elvette a szemüvegem mondja, hogy -0.50 cylinder van benne nekem már cylinderes kontaktlencse szükséges, de mégis hogy mikor -0.75-től van cylinderes lencse?

A napi lencse iWear fresh volt és nem bírtam elviselni. A másik havi lencse Airoptix hydraglyde és ilyet is szeretnék használni, de szóba jöhet még a Biofinity is-ezt akartam kerni iWear Oxygen.

Megfelelő lencsét kaptam legutóbb a mért adatok alapján?
Vehetek ilyen lencsét ezekkel az adatokkal vagy keressek még egy harmadik orvost aki újra megnézi a szemem?

Próbáltam bele írni minden adatot és információt, remélem nem hagytam ki semmit.
Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Éva!

 

Először is a dioptria adatokkal sokat nem tudok kezdeni, neten keresztül nem ellenőrizhető, melyik a jó. Sok kérdést tesz fel, sokra pontosan akkor lehetne válaszolni,ha szemeit látnám egy látásélesség vizsgálat során. De a leírtakkal kapcsolatban általánosságban elmondható, hogy: 0,5 cylinderig a lágy kontaktlencse ha nem is 100%-ban de igen jól korrigál. Ha a szemüveg 0,75 cylinderes, én ekkor szoktam cylinderes k.lencsét felírni. Nagyon ritka, hogy 0,5-re adnák cylindert lencsében. Hogy + vagy - cylinder, az csak a felírásban jelenthet különbséget, amennyiben annak fokai között 90 foknyi eltérés van. Pl. -1,0 sph +0,5 cyl 80 = -0,5 sph -0,5 cyl 170. Összetett a probléma, szívesen segítünk telefonon eligazodni, ha a számát átküldi e-mailben visszahívjuk.


2019-03-12Kovács Andrea 
Kérdés:
Kedves Hölgyem/Uram!
Sajnos nem találom a szokásos lencsémet Napi lencsét szeretnék, csak alkalmakra BC 8,7, DIA-3,5(-0,5) CYL -2,25 160°es 20°. Mit ajánlana? Köszönöm
Válasz:

2019-03-12Pálfi Judit 
Kérdés:
Üdvözlöm! Havi lencsét szeretnék vásárolni. Jobb szem SPH: 0.00D CYL:-0.75D AXE110 fok.
Bal szem 0.00D CYL-0.75D AXE30 fok.
Görbület 8.7
Melyik lencsét javasolná megvételre ezekkel az adatokkal? Ezek a próbalencsém adatai voltak. Köszönettel: Judit
Válasz:

Kedves Judit,

 

néhány lehetőség: Biofinity toric, Oasys astigmatism, PV2HD toric, airoptix aqua astigm stb.


2019-03-09Blanka 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
20 éve van szemüvegem, de a kontaktlencsét csak 1 évvel ezelőtt próbáltam ki. Mindenképpen napi lencsét szerettem volna elsőre, a Vision Express-ben az iWear fresh típusát javasolták 8,7-es görbülettel (a dioptria egyébként -1,50 mindkét szemem esetében). A lencse sajnos nem vált be, 1-2 óra elteltével roppant kényelmetlen és zavaró volt a viselése. Néhány hónap múlva visszamentem az üzletbe és egy újabb szemvizsgálatot követően ezúttal az iWear harmony típusú lencséjét ajánlották, 8,4-es görbülettel. Ez legalább annyira kényelmetlen, mint a másik - alig várom, hogy kivehessem a szememből.
Az lenne a kérdésem, hogyan lehetséges az, hogy két különböző görbületű lencsét ajánlottak? Illetve honnan tudhatom meg, hogy nekem melyik a jó görbület? A vizsgálati lapokon, amit a Vision Express-ben adtak, a mért adatoknál nincs feltüntetve a görbület értéke (csak a javaslatnál szerepel az általuk ajánlott 8,7 - a későbbi lapon a 8,4-es érték).
Annak ellenére, hogy kétszer voltam szemvizsgálaton 1 év alatt, még mindig nem találtam meg a számomra megfelelő lencsét és eléggé tanácstalan vagyok, hogy mit próbálhatnék még ki.
Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Blanka,

 

nem kőbevésett dolog ez a görbület. Ahány alapanyag annyiféle görbület lehetséges. A szilikon-hidrogél lencséknél szemeitől eltérő görbület is kényelmes lehet, mert az alapanyag megfelően rugalmas. Szerintem egyszerűen nem találták el, milyen lencse kell önnek. Én nem próbálkoznék többet, egyszerűen keresnék mást.


2019-03-01Kaposi Dóra 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Jó néhány éve hordok kontaktlencsét, sosem volt problémám, egészen mostanáig. A jobb szememre -6-os -0,75 180°cilinderes lencse került felírásra (eddig nem volt szükség cilinderre). Elsőnek Oasys-t próbáltatott a szemorvos, borzasztóan kényelmetlen volt (a szférikus oasys sem volt jó), másodjára AirOptix-ból kaptam próbalencsét. Ezek a lencsék kényelmesek szerencsére, de a cilinderes lencse nem akar beállni a helyére, és nem látok tisztán. Olyan kérdésem van, hogy rá tudok-e segíteni valahogy berakáskor, hogy könnyebben irányban maradjon/ visszaálljon? Esetleg nem lehet erősebb szférikussal kikorrigálni a cilindert?
Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Dóra,

 

nincs sok köze a cylinderes lencse illeszkedéséhez, hogy milyen módon helyezi fel szemeire. Pislogással be kell állnia a lencsének, ha félrehajtaná fejét akkor is. Szóljon a szemorvosnak, hogy homályos. Látni kellene persze szemeit, de szerintem a cylinder és/vagy annak foka nincs jól kiválasztva. Tehát valami dioptriaproblémára gondolok, ezért nem éles. De ez egy kontrollal pillanatok alatt leellenőrizhető.

Szférikussal 0,5 cylinder még korrigálható aránylag jól, felette már nem igen.


2019-02-25Szabó Virág 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó! Fél éve Air Optix Plus HydraGlyde lencsét használok,kipróbálnám a napi lencsét is,melyiket ajánlaná? Köszönettel: Virág
Válasz:

Kedves Virág,

 

Total1. Nem kérdés.


2019-02-22Sustik Réka 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Hosszú évek óta Air Optix havi lencsét használok, újabban a HydraGlyde verzióját, és Aosept tisztítófolyadékot. Mindkét szemem -3.00 dioptriás. Az utóbbi 1-2 évben viszonylag gyakran előfordult, hogy egyik vagy másik szememen már 1 hónap előtt (akár 2 hét után) cserélni kellett a lencsét, mert nagyon szúrta a szemem. Tud-e másik hasonló típust javasolni, amit kipróbálhatnék helyette, és esetleg kevésbé fordulhat elő vele ilyesmi? Egyébként mi lehet az oka ennek a jelenségnek? (a kislányom 2017.novemberében született és a terhességem alatt tapasztaltam először ezt a problémát) Előre is köszönöm válaszát.
Válasz:

Kedves Réka,

 

elsőre elégtelen könnytermélésre gondolnék. Javaslom szakorvossal konzultáljon erről.


2019-02-17Tóth Levente 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó,

Több mint egy hete használom az Iwear relaxációs próbalencsémet, +2,5-ös dioptriával, ami a rendes lencsénél már +2,75-ös lesz. Nehezen de megtanultam a betevését és a kivételét, de amikor a szememben van egyszerűen nem múlik az idegen test érzet. Nem fáj, nem szúr, nem bánt, nem viszket de abszolút kényelmetlen az érzés. Ocutears szemcseppet és extra hidratáló Iwear folyadékot használok maximálisan figyelve a higéniéra. Mikor várható, hogy ez az érzés elmúlik? Olvastam, hogy van akinek már első nap vagy második nap nem is érzi, hogy bármi a szemében van, maximum a kezeléssel van baja. A dioptriát tökéletesnek érzem, minden tűéles mint a legjobb szemüvegben. Rendelteme egy másik helyről Air Optix Night and Day lencsét a saját paramétereimmel mert egy családtagom ezt ajánlotta. Lehet felváltva hordani két típusú lencsét? Köszönöm szépen előre is a válaszát!
Válasz:

Kedves Levente,

 

1 hét alatt meg kellett volna szoknia a lencsét. Szerintem érdemes ezt jelezni az adott Ofotért/Vision Express üzletben, és keressenek másik lencsét, ami kényelmes. Vagy maradhat a night&day (amennyiben az kényelmes) és max. kipróbált egy másik típust. Egyébként viselhet felváltva különböző típusút, de minek is ha az egyik jó a másik meg nem?

Akik felváltva viselnek 2 különböző lencsét, ők 99%-ban napit kombinálnak 2 hetessel vagy havival.


2019-02-15Mátó Attila 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó! A bal szemem paraméterei: -1.25 sph +0.50 Cyl 120 axis
A kérdésem az lenne milyen kontaktlencsét javasol?
Válasz:

Kedves Attila,

 

mivel +0,5 cylinderrel nincs kontaktlencse, illetve kérdésből is arra következtetek, hogy k.lencse vizsgálaton nem járt, így előbb egy vizsgálatot javasolnék. Ahol pl. rögtön kiderülne, erre a fél cylinderre kell-e bármilyen tórikus lencse vagy szférikussal korrigálható.


2019-02-13Lengyel Mónika 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

A fiam az Acuvue Oasys Hydraclear Plus két hetes kontaklencséjét hordja. BC 8.4, DIA 14.0, és -3.75 dioptria. Gondoltam rá, hogy esetleg lehet ennél jobb lencsét is venni, ezért nézelődtem. A leírások alapján jónak tűnik a Biofinity Energy vagy a Bausch + Lomb Ultra. Mi a véleménye róluk?
Köszönettel: Mónika
Válasz:

Kedves Mónika,

 

pont ön előtt kérdezett hasonlót valaki. Ismételni tudnám magam, én nem cserélném le az oasys-t.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »

Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia