Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


hírlevél
Hírleveleink marketing tartalmúak. Akcióinkról, legújabb termékekről, legfrissebb híreinkről küldünk értesítést!
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »
2022-06-03Ilona 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Szeretnék multifokális kontaktlencsét.
Két optikában voltam vizsgálaton. Az eddig kapott próbalencsék egyike sem volt jó. Mindegyikkel szellemképesek a betűk, arról nem is beszélve, hogy némelyikkel a távolra látás is homályos volt. Adtam időt a megszokásnak, nem ment.
Lehet nem jól tettem, de szakember ajánlása nélkül kipróbáltam, hogy a domináns szememre nem multifokális lencsét teszek, hanem sima pluszos szférikus lencsét (+1,00), a nem domináns szememre pedig multifokálisat (+1,00; ADD +1,00), azt is alacsony addícióval, mert úgy vettem észre, hogy minél nagyobb az addíció, annál inkább árnyékképesebbek a betűk.
A kérdésem az lenne, hogy szabad-e így két különböző lencsét tenni a két szemre? Így a betűk nem szellemképesek, bár a közeli olvasás még mindég nem tökéletes, de már jónak mondható. Érdemes-e tovább kísérleteznem esetleg az addíció növelésével, vagy egyáltalán nem jó ez a vegyes lencsehasználat?
Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Ilona,

 

nem rossz elképzelés, lehet így is alkalmazni. Ha a pénztárcája bírja, lehet kisérletezni. Nincs kőbe vésve, hogy egy Biofinity lencse csak a domináns és nem domináns típusát viselje. Van pár variáció ennél a lencsénél, az egyik pont ez, amit Ön is alkalmazott.


2022-06-01Enikő 
Kérdés:
Szeretnék érdeklődni hogy sokat számít viselésnél ha az átmérő 14 de váltanék egy másik márkára aminek 14,2 az átmérője?
Válasz:

Kedves Enikő,

 

nagyon keveset számít. 10-ből 9 lencseviselő nem érzi a különbséget.


2022-05-21Zsuzsa 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Szeretnék színes kontaktlencsét. Szemészeti vizsgálat alapján BC:8,4 és D:14,2 kontaktlencsét ajánlottak, de ilyen paraméterekkel színes kontaktlencsét nem találok. Van értelme eltérő bázisgörbületű (8,4 helyett 8,6 vagy 8,7) és eltérő átmérőjű lencsét venni (14,2 helyett 14 vagy 14,5) és milyen következményekkel kell számolnom ilyenkor? Esetleg mégis létezik ilyen paraméterekkel színes kontaktlencse? Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Zsuzsa,

 

színes lencsék kis szegmenst képviselnek, emiatt görbület és átmérő választék aránylag kicsi. Ha eltér a vizsgálati értékektől maximum picit kényelmetlen lehet a lencse, esetleg csúszkál, de ez nem törvényszerű. Bármilyet is választ, kis kiszereléssel próbálkozzon.


2022-05-19Nagy Ildikó 
Kérdés:
Biofinity Toric havi lencsét hordok évek óta (nem kiterjesztett módon, éjszakára kiveszem). Azt vettem észre, hogy a szemem mostanában nagyon érzékeny a napfényre, ezért szeretnék UV szűrős lencsére váltani. A Clariti Toric megfelelő lenne?
Köszönöm a választ!
Válasz:

Kedves Ildikó,

 

napfény ellen és UV védelemre a megoldás a napszemüveg.


2022-05-08Kata 
Kérdés:
Most van először kontaktlencsém és amit kaptam próbalencsét (Air Optix plus HydraGlyde), azt szeretném egy másik fajtával kiváltani.
A kérdésem az lenne, hogy ugyanazon értékek mellett lehet másik gyártó lencséjét választani vagy célszerű olyant hordani amit az optikus rendelt elsőre?

Biofinity lencsét néztem ki, mert annak jobb az oxigén áteresztő képessége és a víztartalma is, mint annak amit próbalencsének kaptam. Vagy maradjak Az AIR OPTIX plus HydraGlyde lencsénél?

Továbbá Opti free puremoist folyadékom van, azt a Biofinity toric lencséhez lehet használni?
Válasz:

Kedves Kata!

 

Úgy gondolom nincs nagyon akadálya, hogy Air Optix HG-ről Biofinity-re váltson. Az Opti-Free ápolószert is használhatja nyogodtan.


2022-01-30Cintia 
Kérdés:
Üdv!
Több, mint 10 éve kontaktlencst hordok, van szemüvegem is esti tévézéshez, vagy ha egyszerűen azt érzem egyszerűbbnek.
1 hónapja csak szemüveget hordtam, mert külföldön tartózkodtam és nem volt nálam pót lencse. Azonban mikor hazaérkeztem, ugyanazzal a dioptriával és gyártótól megrendeltem amit eddig is használtam, és amint behelyezem a lencsét, a szemem szúr, éget és az egsz bevörösödik. A lencsék újak, sterilek, mi lehet a baj?
Válaszukat előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Cintia!

 

Ha a lencse felhelyezése után azonnal jelentkeznek panaszok, akkor allergiás reakció állhat inkább a háttérben. Erről mindenképp érdemes szakorvossal konzultálni, aki látja szemeit.


2022-01-28Tamás 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

8,9 - es görbületű szemre milyen típusú multifokális lencsét ajánlana?
Válasz:

Kedves Tamás!

 

Bármelyik szilikon-hidrogél multifokális lencsét.


2022-01-28Marci 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Érdeklődnék hogy szemövegről váltahtok -e multifokális kontaktlencsére és ha igen akkor mit ajánl melyik a legjobb? Adatok Távoli :Jobb szem: sph:plan +1.00cyl. axis: 75. Bal: sph:+3.00 +3.00 cyl. axis: 130.pd: jobb 31.0 pd bal:31.0 közeli jobb:+1,25 +1.00cyl axis:75 bal: +4.25 +3.00 cy. axis:130 jobb pd:0.50 bal pd :30.50 ilyen adatokkal milyen multifokális kontaklencsét kaphatok ill. melyik a legjob márka? Köszönöm előre is a választ .
Válasz:

Kedves Marci,

 

tórikus és multifokális lencse is létezik, pl. Biofinity toric multifocal. Mi ezt nem forgalmazzuk, hiszen egyedi gyártású. Érdemes felkeresnie egy optikát vagy szemorvosi magánrendelést a pontos dioptria bemérés és próbalencse miatt, hiszen a dioptria el fog térni a szemüvegtől.


2022-01-16Farkas Ágnes 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Szeretném a segítségét kérni az alábbiakban:
Jelenleg Biofinity havi kontaktlencsét használok,
BC 8,6 DIA 14,0 PWR -5,75 paraméterekkel, de szeretnék napi lencsére váltani. A Clarity 1 day BC 8,6 DIA 14,10 méretekkel megfelelő lehet? Vagy esetleg mást ajánlana?
Nem jelent problémát, hogy az átmérő 0,1 -el nagyobb?
Illetve abban sem vagyok biztos, hogy a napi lencsét ugyanolyan méretekkel kell-e rendelni, mint a havi lencsét?
A válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Farkas Ágnes
Válasz:

Kedves Ágnes!

 

A dioptria ugyanaz a kihordási időtől függetlenül. A görbület vagy átmerő különbség 99%, hogy nem okoz problémát. 1 doboz 30-as kiszereléssel indítson, hiszen még ki nem próbált termékről van szó. Így ha ne adj Isten valami gond lenne, mégse dob ki sok pénzt az ablakon. De mint írtam minimális az esély, hogy ne illeszkedjen jól.


2022-01-11Zselyke 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó! Lányom Alcon precision 1 kontaktlencsét hord. (bc:8,3mm, dia: 14,2mm) A doktornő ragaszkodott a napi lencséhez, viszont anyagilag nem fogom bírni hosszútávon, a borsos ára miatt.Kinéztem hasonló paraméterekkel rendelkező 2 lencsét az egyik a Acuvue 2(1-2 heti lencse ) a másik a Acuvue Oasys With Hydraclear Plus (1-2heti lencse) Ezek közül valamelyik megfelelelne, hogy helyettesítse a jelenlegi lencsét ? Köszönöm válaszát .
Válasz:

Kedves Zselyke,

 

hány éves a lánya? Ha 18 év alatti, akkor az ő szeme még fejlődésben, növekedésben van. El kell dönteni mi a fontosabb, a szeme egészsége vagy a pénztárca. Nem véletlenül ajánlotta a doktornő a Prec 1 napi lencsét. Bizonyos életszakaszban a napi lencse a megfelelő, hogy ne legyen szövődmény és 10 év elteltével is viselhessen az illető lencsét.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »

Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia