Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


hírlevél
Hírleveleink marketing tartalmúak. Akcióinkról, legújabb termékekről, legfrissebb híreinkről küldünk értesítést!
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »
2020-05-12Julietta 
Kérdés:
Üdv! Nem rég vettem egy színes kontaktlencsét, amikor beteszem olyan homályosnak tűnik a látás, de sokkal inkább mint ha látnám a lencsét akár hogy igazítom. Eredetileg barna a szemem a lencse pedig nagyon világos színű. Mi lehet ennek az oka mit tudok tenni jó legyen?
Válasz:

Kedves Julietta,

 

ha a dioptria stimmel, akkor valószínű - ehhez azért vizsgálat szükséges - a lencse színes mintája "belóg" a pupillája elé, azaz a látótérbe, és okozhat ilyen problémát. Megoldás más cég termékét is érdemes megpróbálni. Bár hozzá kell tennem, lehet, hogy az Ön pupillája picit nagyobb az átlagnál, így a gyártók átlag méretre készített színes lencséi mindig hasonló problémát fognak okozni. Nézzen tükörbe, a világos lencsét figyelve észre vehető mennyire takar.


2020-05-08Kárpáti Mónika 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

Eddig 1Day Acuvue Mois lencsét használtam (BC: 8.5 DIA 14.2), de a magasabb víztartalom miatt kipróbálnám a Biotrue ONEday lencsét, ez viszont csak 8.6-os görbülettel elérhető. Okozhat gondot ez az eltérés?
Köszönöm előre is a válaszát!
Válasz:

Kedves Mónika,

 

8.5 helyett 8.6 okozhat gondot, de nagyon-nagyon kicsi rá az esély.


2020-05-08Ágnes 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Jelenleg biofinity havi lencsét használok 3,75-4,75 dioptriával (kb 3 éve folyamatosan). Viszont mostanában egyre többször viszket és szúr a szemem viseléskor, pedig keveset ülök gép előtt. Nem használok szemcseppet, lehet, hogy kellene? Viszont, miután egy hétig hordom, csak olyan lenne jó, amit a lencse is bír.
Azt szeretném továbbá kérdezni, hogy érdemes-e kipróbálni más típust, ami több napig lehet egyhuzamban a szemen? (Éjszaka sokszor kell felkelnem a kisfiamhoz, azért praktikus nekem ez a típus)
Továbbá a nyári időszakban lehet, hogy egy UV szűrővel ellátott lencse is praktikusabb, miután a napszemüveg nem mindig van kéznél?
Köszönöm válaszát!
Válasz:

Kedves Ágnes,

 

ha éjjel-nappal viselne lencsét, akkor érdemes az Alcon night&day-re váltani. Viszket, szúr ez lehet elégtelen könny, vagy akár allergia. Emiatt szakorvost fel kellene keresnie. UV védelemmel ellátott lencsék 100%-ban nem helyettesítik a napszemüveget! Védeni az egész szemet célszerű és kell is, a lencse csak a pupilla előtt helyezkedik el.


2020-05-06K. Lilla 
Kérdés:
Üdvözlöm!
Három éve használok kontaktlencsét és ebből az első két évben eléggé megdolgoztattam a szemész szakorvost, mert egy idő után egyik lencsét sem bírta a szemem. Áttértünk egy idő után a napi lencsékre, de azok közül is csak a Soflens Daily vált be. Ez viszont nagyon, már egy éve használom minden probléma nélkül. Annyiból jó, hogy ez a legolcsóbb napi lencse, az viszont nem hagy nyugodni, hogy nem véletlenül olcsó. Ahogy látom ez nem egy korszerű, új fejlesztésű kontaktlencse. Lehet ebből hosszabb távon bármilyen hátrányom ön szerint?
Válasz:

Kedves Lilla,

 

hosszú táv alatt én 10 évet értek. Ha betart minden szabályt, azaz napi 8 max 10 órát viseli, naponta (alkalmanként) cseréli a lencsét + higiénia, akkor nem lesz gond a követekző pár évben. A napilencséket ápolószerben nem lehet áztatni, tehát ha csak 2-3 órára helyezte fel, ez nem jelenti azt, hogy másnak is viselheti még 5 órát. Ez fontos.

A soflens daily régi lencse, de ez nem feltétlenül hátrány a szabályok betartása mellett. Mondjuk ha 20 éves lennék és 40 évesen is szeretnék lencsét viselni, akkor a következő években azért keresnék egy korszerűbb lencsét. Érdemes megpróbálnia majd a Biotrue 1 day-t, szintén Bausch+Lomb termék.


2020-05-06Agnes02 
Kérdés:
Üdvözlöm,
érdeklődni szeretnék, hogy okozhat-e távolra nézés során életlen látást, ha mulifokális kontaktlencsének megemeltem fél fokkal az addícióját 2 dioptriáról 2,5-re. Közelre élesebben látok ezzel a lencsével. A rövidlátáshoz bemért dioptria mindkét szemre -4.25. Igaz, közben váltottam is Air Optix Aqua Multifocal lencse helyett most a régen jónak bizonyult Bausch and Lomb SofLens Multi-focal lencsét rendeltem. A lencse vagy az addíció okozza a távolra való nem éles látást? Kérem szíves válaszát, köszönettel.
Válasz:

Kedves Ágnes,

 

az addició emelése a közeli élességet befolyásolja. Minden lencse kicsit más megoldást használ a dioptriák elhelyezésére, én elsőre inkább a típusváltást okolnám. Így ezért érdemes időt adni az új lencsének.


2020-05-02Csilla 
Kérdés:
Jó napot! Jelenleg ACUVUE OASYS with HYDRACLEAR Plus lencsét használok 8,4-es görbülettel. Most szeretnék napi lencsét is vásárolni, de nem találtam ilyen görbülettel. Melyiket ajánlja illetve mekkora görbület jöhet szóba egyáltalán? Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Csilla,

 

https://www.lens.hu/acuvue-oasys.html?mkod=11


2020-04-25S. Dóri 
Kérdés:
Jónapot! Évek óta a Biofinityt használom, de így is eléggé száraz a szemem, egész nap csepegtetek méghozzá ami nekem leginkább bevált a Biotrue folyadékkal, ez volt az egyetlen amit ha cseppentettem a lencsére nem lett homályos. Lencse nélkül, illetve lencsével melyik lenne a legjobb csepp? Mert úgy látom a többi kérdésből hogy a lencsénél nem nagyon van jobb amire válthatnék.
Köszönöm
Válasz:

Kedves Dóri,

 

így van, a Biofinity egy jó lencse. Szemcseppnek Systane Ultra-t javasolnám. Kerülje a lencsére k.lencse ápolószer cseppentést felhelyezés előtt. Nem jó dolog fertőtlenítő anyagot a szembe vinni.


2020-04-16Pákozdi Andrea 
Kérdés:
Acuvue oasys lencsét használok. 8.7 görbület 6.00 dioptria 2.25cyl. 180fok. Most csak 8.6, 8.8 görbületű lencsét találok ebben a márkában. Melyiket lenne érdemesebb megrendelnem ??
Válasz:

Kedves Andrea,

 

oasys astigmatism (cylinderes lencse) mindig 8.6-os görbülettel volt kapható. 8.7-tel soha. Meg 8.8-cal sem.


2020-04-14Asbóth Nándor 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Amennyiben valaki eddig Dk-140 oxigén áteresztő képességű lencsét használt, annak rendelhető-e 156 Dk/t-s? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlet: Asbóth Nándor
Válasz:

Kedves Nándor,

 

rendelhető, de minek is? 140 is bőven túlteljesít mindent.


2020-04-13Lívia 
Kérdés:
Tanácsadó!
Választ kaptam a biomedics 55 cseréjére de egy gondom van Dia 14.2 és amit ajánlott helyette az csak 14-ben létezik biofinity
Válasz:

Kedves Lívia,

 

csekély esély van arra, hogy ez különbség gondot okozzon.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »

Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia