Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


hírlevél
Hírleveleink marketing tartalmúak. Akcióinkról, legújabb termékekről, legfrissebb híreinkről küldünk értesítést!
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »
2020-01-15Nagy Zoltán 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Napi cseréjű kontatklencsét hordok hétvégente (hétköznap szemüveget). Válthatok-e kétheti cseréjűre vagy a két használat közti 5 nap a tárolófolyadékban károsítja a lencsét? A kétheti periodus 14 napos folyamatos (éjszakánkénti kivétellel) használatot jelent vagy kb. 14 nap használatot és a köztes idő nincs korlátozva?
Köszönettel.
Válasz:

Kedves Zoltán!

 

A válaszom nem csak önnek szól, minden kontaktlencsésnek:

 

a csereperiódus legyen 2 hét vagy 1 hónap, a felbontástól indul. Azaz pl. ma január 24-én kibontom a J&J oasys 2 hetes lencsét, és ha csak 1x !!!!!! használom, akkor is ki kell dobnom feb. 7-én este. Ráadásul ez idő alatt minden nap !!!!!! az ápolószert a tokban cserélni kell.

Tehát ha kéthetente 1x teszem be a lencsét, nem használhatom 14 x 2 héten át!

 

Én mindig azt mondom ha az anyagi szempont a lényeges, hogy heti 2, esetleg 3 alkalommal a napi lencse jobban megéri. Ráadásul nincs ápolószerezés.


2020-01-14Molnár Szilvia 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó
Sph+1,5 Cyl Axis J:PE XM2D
B:PE XM2N
BC:8,6
Multifocalis lencsét használtam.
Szeretnék rendelni távollátó lencsét.Görbületet, dioptriát be tudom írni, de az Addícióhoz nem tudom mit kell beírnom.
Köszönöm.
Válasz:

Kedves Szilvia,

 

Ofotért/VisionExpress lencsét írtak fel, ha jól látom. Az adatokból - azért nem tényként mondom - azt olvasom ki, hogy +2,0-es addició illetve a jobb szem D (domináns), míg a bal nem domináns, azaz N.

Ebből kiindulva ez egy CooperVision Biofinity multifocal kontaktlencse.


2020-01-11András 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

Szeretnék tanácsot kérni, 4hete kezdtem el hordani kontaktlencsét abbol is torikusat, de fáj a fejem tőle. A szemem bírja, kényelmes. Visszamentem a szemeszhez és adott az egyik szememre masik lencsét de nem tórikusat mert amúgy nem kellett volna ra cilinder de úgy furan lattam es így olyat kaptam elsőre ami cilinderes volt. Nos ismet faj a fejem es ráadásul furan latok vele! Nem lehet hogy kikellene próbálni mindkét szememen olyan lencset ami nem torikus?
Első lencséim:
Bal: B.C. 8.7
Dia 14,5 Pwr - 0,25
cil. 0,75 Axis 30
Jobb: B.C. 8.7
Dia 14,5 Pwr - 0,75
Cil 0,75 Asix 110
Válaszát előre köszönöm
Válasz:

Kedves András!

 

A probléma megoldása kontroll vizsgálatot igényel. Elsőre okként a nem megfelelő korrekcióra gondolnék, de ezt le kellene ellenőrizni egy látásvizsgálattal. Javaslom menjen vissza, jelezze a problémát.


2020-01-10Moncz Judit dr. 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Szeretném megkérdezni,hogy mi a különbség az Air Optix Aqua és az Air Optix with Hydraglyde kontaktlencse közt?Ön szerint melyik a jobb? Köszönettel: Dr Moncz Judit /patikus/
Válasz:

Kedves Judit!

 

A HydraGylde verzió: "ez a nedvesítő technológia vonzza és megtartja a lencsefelszín nedvességét, kifejezetten a szilikon-hidrogél alapanyagú lencsék által támasztott igényekhez lett kifejlesztve. HydraGlyde Technológia nedvesítő ágensei beágyazódnak a lencse felszínébe és blokkolják a hidrofób területeket. A nedvesség magához vonzásával, illetve annak megtartásával nedvesíti a lencsefelszínt, és biztosítja a hosszantartó kényelem érzetet." - tájékoztató az Alcon részéről.

 

Mivel a kontaktlencse viselők döntő többsége a diszkomfort érzés miatt hagy fel a lencseviseléssel, ezért a legfontosabb cél a lencse nedvesen tartása. Ezt biztosítja a HydraGlyde technológia.


2020-01-04Lilla 
Kérdés:
Eddig napi lencsét hordtam, az ofotértben vettem iwear fresht: 8.7 görbület és -1.5 dioptria, 14.2 mm átmérő. Úgy gondoltam a havi lencse jobban megéri ezért hosszas keresés után az optilen.hu-n találtam a #bioview márkájú kontaktlencsének ilyen paramétereket (8.7, -1.5, de az átmérő 14 mm). Az a probléma jelentkezett, hogy csak egy bizonyos távolságig látok vele jól, és ez jóval kisebb, mint a napi lencsével. Mitől lehet ez?
Válasz:

Kedves Lilla,

 

miért nem az optilen.hu-t kérdezi a saját termékükkel kapcsolatban?


2020-01-03Koncz Balázs Barnabás 
Kérdés:
Jó napot!
Szemvizsgalton jartam.
Az adatok szemuveghez: Jobb: +7.00; cyl:+1.00; Axis: 60
Bal: +7.00; cyl: 1.50; axis 110, pupilla távolság 32 mindkét esetben.
Kontaktlencset is szeretnék használni.
Nem igazán tudták melyik lencset próbáljam ki. Kevés opció van a számomra. Egy lencse lett kipróbálva, úgy tudnám leiirni, hogy nem volt tökéletes. Azt is mondták, hogy nekem nem lehet tökéletes lencset találni, de szeretném kiprobalni azt amelyik a legközelebb van hozzá. Abban kérném a segítségét, hogy segítsen találni egy számomra megfelelő lencsét.
Válasz:

Kedves Balázs!

 

Biztos kompromisszum szükséges, de nem reménytelen a helyzet. A biofinity xr toric hellyel-közzel elérhető (+- 0,5 dioptria) az ön dioptriájában. A dioptria megállapításához vizsgálat szükséges, neten keresztül tippeket nem szoktam adni. Ráadásul azt majd próbalencsével nem ártana leellenőrizni.


2019-12-19Kiss Judit 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Hordhatok-e kontaktlencsét hagyományos szemműtét után 5 évvel (a látásjavítás közellátás javítására történt, távolra még hordok szemüveget)? A szemem nem érzékeny, multifokális kontaktlencsét már viseltem hosszabb ideig a műtét előtt.
Válaszát köszönöm.

Üdvözlettel: Kiss Judit
Válasz:

Kedves Judit,

 

a válaszhoz szakorvosi vizsgálat szükséges lehet. Érdemes konzultálnia kezelőorvosával.


2019-12-18Erika 
Kérdés:
Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy DIA 12-12,5 multifokális kontaklencsét melyik gyártó készít?
Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Erika,

 

információm szerint senki. A Coopervision egyedi gyártásban készít éves kihordási idejűt, a Lunelle Multifocal-t, de abban is 13.0 a legkisebb. 4-5 hét, darabja 29000 Ft, tehát 58000 a pár. Ennyiért már lassan multifokális szemüveget is kap nem alap lencsével. És ha egyik elszakad, akkor már elég deficites az egész kontaktlencsésdi. Szóval én biztos nem foglalkoznék vele, nem csak anyagi szempontból, hanem az éves viselés miatt is. De talán főleg az éves kihordási idő miatt. Egyszerűen nem egészséges.


2019-12-18Kalányos Árpád 
Kérdés:
Tisztelt tanácsadó a szemeim görbülete 9.0 ás és sehol nem tálalok színes dioptria nélküli kontaktlencsét esetleg tudna ajánlani valamit előre is köszönöm
Válasz:

Kedves Árpád,

 

9.0-re színes lencsét nem fog találni. A színes lencse a kl. viselők nagyon kis %-át adja, emiatt nem készítenek a gyártók több variációt. Airoptix colors-t érdemes megpróbálni, 8.6-os de aránylag tág határok között jól illeszkedik a szemen az alapanyagából kifolyólag.


2019-12-18Tunnet Kriszta 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
-10.5- es havi kontaktlencst viseltem eddig, de olvasáshoz már nem megfelelő. A szemsz próbálkozik a bifokális lencse rtknek a beállításával. A megrendelt lencse 10,5, mi dkt szem domi áns( elmletileg) +2 addicióval. Több, mint 1 hónap mire megjön s őrült drága 17000 forint.( s mg az is lehet, hogy nem lesz jó). Az volna a krdsem, hogy valóban ilyen nehz megállapítani az rtkeket s ha jó lesz a lencse tudna ajánlani olyan lehetősget, ami gyorsabb s olcsóbb.
Válaszát előre is köszönöm!
T. Kriszta
Válasz:

Kedves Krisztina!

 

Néha bonyolult tud lenni a dioptria meghatározása, sok variáció létezik. Itt nem arra gondolok, hogy -10,0 vagy -10,5. Ilyen paraméterekkel nem sok lehetőség van, így gyorsabb és olcsóbb beszerzést én sem tudok ajánlani. A szemüveg sem olcsóbb.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... utolsó »

Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia