Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2017-05-16Barabás Gyöngyi 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!Már második kontaktlencsét próbálom,azon kívül hogy nagy nehézség árán teszem be és veszem ki nem akarom feladni.A legnagyobb problémám, hogy közelre nagyon jól látok vele,de távolra -még ha emelték is a dioptriát nagyon homályosan látok. A szemüvegeimmel jó a látásom +2:+ 2,7(OLVASÓ)a kontaktlencsém D+2,50,N+2,25.Létezik, hogy ekkora különbséggel sem jó a kontaktlencse? Tisztelettel: GY
Válasz:

Kedves Gyöngyi!

 

A megadott dioptria adatokból (picit hiányos) arra következtetek, hogy távolra is plusz dioptriát visel, a kontaktlencséje pedig biofinity multifocal lehet. Távoli homályos látást sok minden okozhatja: dioptriaválasztás, D és N típus nem megfelelő szemen történő viselése stb. A jó kombináció (távoli, közeli dioptriák és D/N vagy épp az egyik szem csak távoli korrekciója) megtalálása néha sokáig tart. Túl sok a variáció. De ne adja fel! Fog az működni.


2017-05-02Lilla 
Kérdés:
Tisztelt Lens.hu!
Dailies AquaComfort Plus napi lencsét használok már évek óta. Gyakorlatilag minden nap használom a lencsét, mert nem szeretek a tisztítással bajlódni és jó érzés minden nap új lencsét használni. Két kérdésem lenne:
1. A régebbi tanácsai között olvastam, hogy az ilyen alacsonyabb oxigénáteresztésű lencséket nem szabad napi 8 óránál tovább használ. Nos, én azért többnyire ennél tovább használom. Amikor régebben kérdeztem erről egy ofotértes optikust, akkor azt mondta, hogy a napi lencsénél nem kell ettől félnem, mert a friss lencse nem veszi annyira igénybe a szemet, mint az egy hónapon át tisztogatott és újra és újra visszarakott. Ez tényleg így van, vagy hülyeséget mondott?
2. Néhány hozzászólással lejjebb láttam, hogy írta azt, hogy napi lencséhez nem szabad ápolószert használni. Én amikor reggel beteszem a lencsét, akkor pár csepp OptiFree Express-szel mindig leöblítem. Pláne akkor, ha véletlenül hozzáértem a lencse szem felőli oldalához. Akkor ezek szerint ezt rosszul csináltam?

Előre is köszönöm a megtisztelő válaszát!
Válasz:

Kedves Lilla,

 

Dailies ACP a maga kategóriájában jó lencse. Ez a lencse is igénybe veszi szemeit, annyi előnye van a haviakkal szemben, hogy minden alkalommal friss, steril lencsét vesz elő és helyezi fel szemeire. Szaruhártya a levegőből is vesz fel oxigént, ezért nem mindegy, hogy abban a 8-12 órában milyen O2 áteresztésű lencsét visel. Én biztos váltanék, mondjuk a Total1-ra.

Én nem javasolnám az ápolószer leöblítést. Nem is értem miért teszi. Kivéve a lencsét a csomagolásból - előtte kézmosás - felhelyezheti a szemére. Kezünkön mindig van egy minimális baktériumflóra, kézmosás bőven elég. Ráadásul így valamennyi ápolószert visz a szemébe, ami felesleges "helyi fertőtlenítést" végez.


2017-04-28Rinner Tamás 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Jelenleg Biofinity multifokális lencsét használok, +1,75...+2,25 értékekkel, + 1,5 add. -val.De olvasásnál még mindig kevés az apróbetűs szövegnél.Melyik értékeken kellene emelni egy keveset, hogy javuljon az olvasásom?
Köszönettel!
Válasz:

Kedves Tamás,

 

erre a problémára neten keresztül nem tudok megoldást adni. Ehhez szükséges egy vizsgálat. Javaslom keresse fel kontaktlencse illesztőjét.


2017-04-27Nagy Dávid 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó,

Jelenleg Biofinity lencsét használok, amivel elégedett vagyok viszont gyakran nap végére kiszárad a szemem, kérdésem az lenne érdemes lenne-e más lencsére cserélnem, mit tanácsolna? Másik kédésem, ajánlották még Medivue Premiert illetve Bioflex Premiumot, igaz, hogy ezek a Biofinity átcsomagolt változatai? Vagy van különbség? Köszönettel: Dávid
Válasz:

Kedves Dávid,

 

a felsoroltak átcsomagolt lencsék, nem érdemes rájuk lecserélnie a biofinity-t. Inkább szemcseppet javasolnék nap végére. Pl. systane ultra, biotrue szemcsepp


2017-04-17Kertész Péter 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Jelenleg Frequency 55(14,2mm, 8.6-os) havi lencsét használok, viszont ennek a gyártása befejeződik legjobb tudomásom szerint. Helyette a Biofinity-t néztem ki magamnak, viszont láttam, hogy a két lencse összetétele jócskán eltér egymástól. Érdeklődnék, Ön szerint megfelelő lenne-e a Biofinity-Frequency csere, illetve lehetnek e ebből problémák?

Köszönettel,
Péter
Válasz:

Kedves Péter!

 

Nagyon kicsi az esély, hogy kényelmetlen legyen a Biofinity egy Freq 55 után.


2017-04-10Andrea002 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Iwear Oxygen kontaktlencsém van de ilyet nem találtam internetről rendelhető formában a link a Biofinityre irányított tovább. Ahogy olvasom ez egy és ugyanaz a termék csak más dobozban? Görbület, átmérő, anyag, tulajdonságok minden megegyezik. Akkor ezt is használhatom? köszönöm a válaszát!
Válasz:

Kedves Andrea!

 

Azonos a kettő. Az iWear Oxygen egy "private label" termék, ami egy Biofinity átcsomagolva.


2017-04-05marton istván 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

két kérdéssel fordulnék Önhöz.
Az első hogy kérem javasoljon nekem egy olyan kontaktlencsét száraz szemre, közel 20 éve hordok kontaktlencsét nem napi szinten de gyakran és bár elég sokfélét kipróbáltam, nap végére rendszerint kényelmetlenné válnak.
Szeretném megkérdezni továbbá, hogy a nagyon hangzatos night-day kontaktlencsék folyamatos viselete mennyire terheli meg a szemet.

köszönettel
Válasz:

Kedves István,

 

én nem vagyok híve az éjjel-nappal viselésnek. Amennyiben pénztárcája megengedi, válassza a J&J acuvue oasys lencséjét. 2 hetes csereperiódus egyébként is jó, mellette kényelmes a lencse, száraz szemüek is szívesen viselik. Ha e lencse mellett is megmaradnak a panaszok, akkor érdemes szemcseppet is használnia, pl. Systane Ultra vagy Biotrue szemcsepp. További panasz esetén keressen fel egy szakrendelést.


2017-04-04Zsani 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

16-18 éves koromig minden nap kontaktlencsét használtam (havi lencsét), észre sem vettem, hogy bent van, nagyon kényelmes viselet volt. Elkezdett kiszáradni, szúrni a lencse, így elhagytam a viseletét. Azóta csak heti 2-szer 2-3 órára használom amíg edzek, valamikor észre sem veszem, hogy használom (ez a ritkábbik), máskor pedig szúr és kiszárad, elmozdul. (napi lencsét használok az Optikus tanácsára.) Focus Dailies Aqua Comfort Plus - ezt a típust már én választottam online. A DM-ben vásárolt folyadékot használok hozzá.

Kérdésem, hogy milyen típusú lencsét kellene vásárolnom? Nagyobb vagy kevesebb víztartalmút? Omafilcon A vagy Szilikon- hidrogél (Narafilcon A) anyagút? Milyen folyadékot javasol, ha fent említett nem megfelelő?

Köszönöm,
Zsani
Válasz:

Kedves Zsani!

 

A probléma ott kezdődik, hogy a Dailies Aqua napi lencse, melyhez nem használhat ápolószert. Az ápolószer használatból arra következtetek, hogy többször használja fel a lencsét. Nem tanácsolnám, hogy ilyet tegyen. Ez egyszer használatos napi lencse. Remélem nem így van.

A szemszárazságra vannak szemcseppek, pl. Systane Ultra jó választás. Amennyiben szemcsepp használata mellett is maradnak a panaszok, akkor érdemes bejelentkezni szemészeti szakrendelésre kivizsgálásra.

Napi lencseként ma jó választás: J&J 1-day trueye, Alcon Total 1, B+L Biotrue 1 day stb.

Napi lencséhez, mint már írtam, ápolószert nem használhat tárolásra, tisztításra ...


2017-03-27ZSuzsa 
Kérdés:
Kedves TAnácsadó, havi Airoptix után kiprobalnam a Biofinitiy márkát, víztartalma, oxigénáteresztése jobbnak tűnik. Van vele tapasztalat (jó/rossz?). Kisebb a mérete, állitolag véknyabb is, lehet-e olyan hátrány h nehezebben kezelheto, konnyebben kiesik? Olykor szárad a szemem, azért is kiserleteznek. Köszönöm
Válasz:

Kedves Zsuzsa,

 

szinte csak jó tapasztalataink vannak a Biofinity lencsével, de az Air Optix Aqua-val szintén. Nem biztos, hogy a lencseváltás lesz a megoldás szemszárazságára, inkább a szemcsepp. Pl. Systane ultra

A szemszárazsága miatt javasolnék egy szemorvosi vizsgálatot.


2017-03-25Szalkai Péter 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

Csütörtökön voltam egy optikába szemorvosnál, ott meg mutattam a jelenlegi szemüvegem adatait (Jobb oldali: Sph -3,00 Bal oldali: -3,00 cyl +0,50) azzal a céllal mentem be hogy kontaktlencsét vásároljak. Az orvos megvizsgálta a szememet és azt javasolta hogy próbáljuk meg (jobb oldali -3,00 bal: -2,75 cylinder nélkül) kontaktlencsét. Ott behelyeztem a lencsét és a táblánál az utolsó három sort a bal szememmel már nem láttam tisztán, csak találomra tudtam mondani, a jobb szememmel végig tudtam mondani, a két szememmel tisztán láttam végig a táblát. Az orvos javaslatára jelenleg ezt a lencsét használom. Kérdésem az lenne hogy mennyire jó számomra ez a lencse? A panaszom az lenne ezzel kapcsolatosan, hogy ha kiveszem a lencsét és fel teszem a szemüveget egy kicsit szédelgek. Fentiek ismeretében javasolja-e, hogy ezt a lencsét használjam továbbra is? Időnként a szemüveget is fogom használni, Ön szerint el fog-e múlni ez a szédülés, vagy másik lencsére lesz szükségem?

Tisztelettel: Szalkai Péter
Válasz:

Kedves Péter!

 

Javaslatom a következő: a bal oldal dioptriát érdemes lenne még egyszer "átbeszélni" az orvossal. Mondja el neki panaszait. Kontaktlencse cylinderes változatban 0,75-től indul. Az öné 0,5. Ami nem feltétlenül probléma, de a leírt panaszai alapján a választott -2,75 dioptria érték nem feltétlenül pontos. De ahhoz, hogy ezt kimondhassuk, kellene az a konzultáció az orvossal, és le kellene ellenőrizni a látásélleséget több napos kontaktlencse viselés után.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia